Ga direct naar


Leven op Rispens State

Ruterpolder

De monumentale boerderij Rispens State is gelegen in IJlst. Dit mooie Friese stadje grenst aan de Ruterpolder: een eeuwenoud landschap met een hoge cultuurhistorische waarde. In 2006 maakten natuurfilmers Luc Enting en André Janse een unieke natuurdocumentaire over het leven in de Ruterpolder.
» Lees meer over de Ruterpolder en bekijk de film

State en stal

Het biologische fokbedrijf Rispens State is sinds 2004 gevestigd in IJlst. Rispens State bestaat uit een monumentale boerderij, een diervriendelijke potstal met ruim 40 roodbonten en 50 hectare grasland. De locatie heeft een rijke geschiedenis en wordt al honderden jaren bewoond. Een van de bewoners was de 17de-eeuwse burgemeester van IJlst: Schelto van Rispens.
» Lees meer over de stal en monumentale boerderij

Biologisch bedrijf

Rispens State is een Skal-gecertificeerde, biologische veehouderij. Voor het beheer van het grasland gebruikt Rispens State geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen. De Friese roodbonte koeien worden gefokt door natuurlijke dekking, krijgen biologisch geproduceerd voer en hebben volop leefruimte.
» Lees meer over het biologische bedrijf

Column

De column van Rispens State geeft u een kijkje in het dagelijks leven op het biologische fokbedrijf Rispens State. Lees de verhalen van de medewerkers en bekijk de foto’s.
» Ga naar de column van Rispens State

 
Snelkoppelingen