Ga direct naar


Ogenblik 11

Ogenblik 11

7858_KOP(Koe).jpgzondag 08 februari 2009 21:26

Wij wonen hier met ongeveer vijftig koeien in de stal. En dat gaat goed hoor. Soms zijn er wat kleine strubbelingen, maar aan het eind van de dag is altijd alles weer bijgelegd. Er is wel eens wat  bekvechterij over het hek heen en sommige koeien kun je niet altijd even goed verdragen. Neem nou Annie. Annie is hier ook al van af het begin. We kennen elkaar nu al weer bijna 5 jaar en nog weet ik niet echt wat ik aan haar heb en hoe ik met haar moet omgaan. Annie doet altijd haar eigen dingen. Ze is wel een stukje jonger dan dat ik ben, maar we zijn toch eigenlijk tijdgenoten. Soms ben ik wel eens wat jaloers op Annie en dan weet ik dat ik me niet netjes opstel. Een beetje dwars ben ik dan. Zo had Annie bijvoorbeeld nooit verteld dat ze in verwachting was. Nou, als vrouwen onder mekaar had ze dat toch best kunnen vertellen. Ze houdt zich niet aan de regels, want nu is ze van de week gewoon thuis bevallen. Ze heeft een flinke dochter gekregen van 65 pond. Dat bevallen dat ging nog wel, maar daarna! Daar had je het gedonder in de glazen. Een paar uur later kreeg ze een behoorlijke inzinking. Toen heb ik maar gauw een sms'je gestuurd naar de hulpverlening. En al gauw daarna kwam er een wijkzuster en die heeft haar alsnog naar de kraamafdeling gebracht. Maar ja, omdat Annie het eigenlijk al te ver had laten komen, kon de wijkverpleegster het niet alleen af en moest haar man ook nog helpen. Na een paar infusen en een zestal emmers lauw water kwam Annie er weer bovenop. Gister hebben we het geboortekaartje gekregen. Het kalfje heet 'Annie 112'.

Wisten jullie al dat we allemaal een mobieltje hebben gekregen? Nou kunnen we straks in het voorjaar Osinga sms'en als we kievitseieren in het weiland hebben gevonden. Osinga kan er dan een nestbeschermer omheen zetten om de eieren te beschermen. Een reuze uitvinding toch?

Wat een drukte vanochtend toen we schoon stro in de stal kregen. Vooral de jonge dieren dansten en sprongen door de stal. Ik moest toen denken aan al die mooie namen die wij onze stal hebben gegeven. Heel gewoon is de naam 'potstal'. Een luxere naam, ook al eerder genoemd, is de 'Beauty Farm'. Nu weet ik niet of jullie dat boek van Toon Hermans kennen: 'De danstent in de wei'?  Ik  ben van plan om een schilder in IJlst te vragen om voor onze stal een mooi bord te schilderen met deze naam erop. Nee, nu nog maar niet. Eerst nog maar even een inspraakavond met alle bewoners van onze danstent organiseren.

Clownerietjes

liggen in het gras

fluiten naar de overkant

waar ben jij?

alles is heimwee

ik heb het leven lief

de danstent in de wei

 

Tot de volgende keer!   Janna.

 

 

« Terug

Snelkoppelingen