Ga direct naar


Ogenblik 5

Ogenblik 5

7858_KOP(Koe).jpgdonderdag 30 oktober 2008 22:55

Het heeft even op zich laten wachten. Maar hier is ie dan: mijn nieuwe column. De zomervakantie zat ertussen. Een rustperiode, daar was ik wel aan toe. Op mijn leeftijd des te belangrijker. Maar nu de dagen weer beginnen te korten is er weer meer tijd voor andere dingen.
Vorige maand was er een groot feest in en rondom onze stal. Muziek, theater, dans en kunst en veel aandacht voor water. Ik kon alles goed bekijken, want wij liepen op het perceel naast het festivalterrein. Drylts oer de grins heette het altijd. Nu heette het iets anders, maar ik weet niet meer hoe. Dat komt door mijn vergeetachtigheid. Er staat nog steeds een kunstwerk op het feestterrein. Wie weet blijft het er wel tot volgend jaar staan?
De Ruterpolder is een mooie, grote polder van ongeveer 150 ha. Onze Fries Roodbonte familie gebruikt daar ongeveer 1/3 deel van. Bij de nieuwe gemeentelijke herindeling wordt het misschien wel een groot gebied?!
Ja, ik lig nu wel wat te filosoferen, maar laat ik maar eens vertellen wat er pas gebeurd is. Onze kinderen worden groter en dat heeft zo zijn gevolgen. Als ze groter worden komt het moment dat ze uitvliegen. Zo zijn er 8 van onze jongens naar St. Nicolaasga vertrokken. Mijn zoon was vanaf zijn geboorte al wat hoger begaafd. Hij is daarom niet mee met de andere jongens, maar krijgt een speciale opleiding in Twijzelerheide. Wel erg verdrietig hoor, als je kind zo ver weg gaat. Maar ik heb geluk gehad! Ik heb de zoon van Tirza Beth kunnen adopteren. Zij kon door omstandigheden haar kind niet zelf verzorgen en nu mag ik dat doen. Een heuse pleister op de wonde. Een mooie bijkomstigheid is dat ik nu al binnen in de potstal verblijf. Erg koud is het nog niet buiten, maar wel nat. Het zal ook wel niet meer zo lang duren voordat de rest van de familie binnen komt. En dat is ook wel weer knus!
Tot de volgende keer!

Dikke tut van Janna.

 

 

« Terug

Snelkoppelingen