Ga direct naar


Ogenblik 3

Ogenblik 3

7738_Kop(Groot).jpgdonderdag 08 mei 2008 08:15

  Is het niet geweldig?  We zijn weer buiten!  De zon schijnt volop, de weidevogels zijn hyperactief en onze kinderen zijn tikkertje aan het doen. De laatste keer heb ik jullie verteld over mijn eigen bevalling. Nou, daarna is er een geboortegolf geweest. Het vreemde is wel dat er veel meer jongens zijn dan meisjes, terwijl het gemiddeld toch half om half zou moeten zijn. Maar ja, wat is gemiddeld: één poot in koud water en één poot in heet water en je staat gemiddeld goed. Met mijn zoon gaat het prima. Hij rent door de wei dat het een lieve lust is.

Er was weer van alles te beleven op de boerderij de laatste tijd. Op een avond stonden hier opeens allemaal mensen in de stal en die hadden het over ons. Op zich is dat natuurlijk prima, want de meeste mensen hebben het beste met ons voor. Als ik Hinke Cnossen of Hessel Bouma zie, word ik daar niet onrustig van.  Maar die ene man uit Dokkum, die Menno Hoekstra uit Anjum, daar word ik wel zenuwachtig van. Hij is een zelfslachtende slager. Daar heb je er tegenwoordig niet zo veel meer van trouwens. Wat moet die slager in onze potstal? Ze hadden het over "Fries Roodbont als culinaire cultuurhistorische ervaring". Nou, daar zou ik wel meer van willen weten.

Een week later kwam er een fotograaf in de stal  voor het blad 'Veldpost'.  Ik ben heel fotogeniek , maar weet je wie er weer met haar kop in dat blad stond? Matsje natuurlijk.  Eerst stond ze al in de 'Leeuwarder Courant' en nu ook al in de 'Veldpost'.  Van de week kwam er wéér een fotograaf. Nu van het blad 'Veeteelt'. Ken je dat blad? Het is net zoiets als 'Voetbal International'. In de 'Veeteelt' staan alleen geen foto's van bekende voetballers, maar  van bekende stieren en koeien. Daar horen wij straks ook bij en daar ben ik best trots op.

Op een mooie dinsdagmorgen zat er onverwachts een groep vrouwen op van die klapstoeltjes ons na te tekenen. Dat doe je toch niet als je met één druk op de knop een prachtig digitaal portret kunt schieten! Ik begrijp niet wat die dames beweegt. Of ze niks beters te doen hebben. Volgens mij is het ook wel wat voor de gezelligheid, want er werd heel wat gelachen, koffie gedronken en geluncht.

Vlak voordat we naar buiten gingen kwam er 's ochtends een klein vrachtautootje met agrarische benodigdheden het erf opgereden. Stef was intussen ook gearriveerd in zijn zwarte autootje. Ze spraken over de bedrading in onze wei. De chauffeur had het over 'stripgrazen'. Nou weet ik niet wat ik me daar bij moet voorstellen. Je kunt auto's strippen en er zijn mensen die strippen, maar stripgrazen ken ik niet. We zullen het  nog wel zien.

Dikke tut van Janna                                                                                                                                                                     

 

 

 

 

« Terug

Snelkoppelingen